Това съобщи телевизия "Скай нюз”, като не назовава източниците на информацията

Бившият полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори, съобщава телевизия "Скай нюз”, цитирана от световните агенции.

Сергей Скрипал вече не е в критично състояние

"Полицията скоро ще може да поговори с човека, който се намира в центъра на историята с отравянето в Солсбъри. Бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря", заяви водещ на телевизията, без да назовава източниците на тази информация.

Домашните любимци на Скрипал са мъртви

Главният лекар на болницата в градския окръг Солсбъри Кристин Бланшард каза вчера, че Скрипал добре реагира на лечение, неговото състояние бързо се подобрява и той повече не се намира в критично състояние.

Москва към Лондон за случая „Скрипал”: Играете си с огъня

Случаят ”Скрипал” започна на 4 март, когато бившият полковник от ГРУ, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата дъщеря Юлия бяха изложени на въздействието на невропаралитичен газ. От Лондон твърдят, че той е разработен в Русия и на тази основа се заключи, че Москва е отговорна за случилото се.

Лондон отказа виза на племенницата на Скрипал

Руската страна категорично отхвърли тези спекулации, посочвайки, че програмата за разработването на подобен вид газ не е съществувала нито в СССР, нито в Русия. Великобритания изгони 23-ма руски дипломати и предприе други антируски мерки, след което Москва отговори, изгонвайки същия брой служители на британското посолство.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.