Принцът отмени визита в технологичен център в Париж

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, който е на тридневна визита във Франция, е бил на вечеря вчера с френския президент Еманюел Макрон в музея Лувъра в Париж, предаде Асошиейтед прес.

Френският президент празнува рожден ден в замъка "Шамбор"

Вечерята е била частна и канцеларията на Макрон не я беше обявила предварително. Тя се е състояла в Лувъра, защото саудитското правителство има партньорство с музея. Макрон е приемал и други чужди лидери в прочути френски монументи, припомня БТА.

ВЕЧЕРЯ В АЙФЕЛОВАТА КУЛА: Семейство Макрон посрещна семейство Тръмп (ВИДЕО)

Принц Мохамед бин Салман се очаква да подпише договор за стратегическо партньорство с Макрон утре, когато двамата ще разговарят в Елисейския дворец. За днес е планирана негова среща с премиера Едуар Филип, както и срещи с министрите на външните работи и на отбраната, допълва Ройтерс.

ЛЮБОВ И ПОЛИТИКА: Какво крие личният живот на силните мъже във Франция? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Днес принцът трябваше да посети и технологичен център в Париж, наречен като Станция Еф. Той е смятан за "инкубатор" на френски стартиращи компании и е основан от милиардера Ксавие Нейл, припомня Ройтерс. Центърът се ръководи от иранско-американската предприемачка Роксан Варза.

11 саудитски принцове са арестувани след протест

От офиса на френския премиер по повод отмяната на посещението бе съобщено, че "е било решено да се продължи работата по дефиниране на френско-саудитските предприемачески проекти, преди да се планира визита на високо равнище".

Децата на световните политически лидери (ГАЛЕРИЯ)

Отмяната на посещението вероятно ще разочарова Макрон, особено след като по време на визита в САЩ принцът посети Силициевата долина и се срещна с ръководители на технологичните гиганти там, отбелязва Ройтерс.

Макрон пие вино по 2 пъти дневно: То не е алкохол

Франция се надява да се възползва от реформите, извършвани от престолонаследника в Саудитска Арабия и да установи нов тип търговско партньорство със страната, отбелязва АП.

Макрон ще изиграе роля в спектакъла "Петя и вълкът"

В Париж обаче принцът бе посрещнат с протести заради ударите, които оглавяваната от Рияд арабска коалиция нанася в Йемен в борбата срещу подкрепяните от Иран шиитски бунтовници хуси.

11-годишната дъщеря на Брад и Анджелина - все по-красива (СНИМКИ)

Барън Тръмп – най-известното дете в Америка (ГАЛЕРИЯ)

Как е изглеждала Кейт Мидълтън като дете? (СНИМКИ)

Защо децата на Хари и Меган няма да са принцове и принцеси?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.