Москва обвини Лондон в отказ за съдействие и разсекретяване на информация

Русия обвини Великобритания, че е изфабрикувала отравянето на Сергей Скрипал, смъртта на олигарха Борис Березовски и на агента Александър Литвиненко. Руският заместник-главен прокурор обвини Лондон в отказ за съдействие и разсекретяване на информацията по случаите.

"Съндей Таймс": Скрипал ще получи нова самоличност и живот в САЩ

Руският посланик в Лондон иска среща с Борис Джонсън

Лондон отказа виза на племенницата на Скрипал

Бившият агент на КГБ Литвиненко почина през 2006-та, след като пи чай с радиоактивния полоний 201 в хотел в Лондон. Заедно с него били двама служители на руската Федерална служба за сигурност. Британски съдия постанови, че убийството е било част от операция, одобрена от президента Путин. Днес Русия обяви, че полоният е бил в Лондон още преди двамата агенти да пристигнат.

Междувременно, акциите на руските фирми срещу, които САЩ наложиха санкции, се сриват. Основният индекс само днес падна с 11 процента. Мярката на Вашингтон засегна седем олигарси и 12 контролирани от тях компании, както и 17 руски правителствени служители.Затова днес Кремъл коментира, че прави всичко възможно, за да намали негативните последствия от санкциите, които смята за незаконни.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.