„В момента имаме дефицит и на хора, и на техника”, каза зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов

„Не смятам, че ще избягат още затворници”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

ГОВОРЯТ НАДЗИРАТЕЛИТЕ: Как се вкарва оръжие в затвора?

По думите му комисия се опитва да уточни всички детайли по бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев. Има нов началник на затвора и се провеждат редица мероприятия, за да се избегне бягство на други затворници. А самият затвор, който се намира в центъра на столицата, разполага с два входа, като охраната на товарния вход е различна от тази на главния вход.

100 сигнала за ден в МВР за издирваните затворници

„За надеждната охрана на местата за лишаване от свобода, е нужен един разумен баланс между хора и техника. За съжаление, ние в момента имаме дефицит и на хора, и на техника”, каза още проф. Николай Проданов.

Той изчисли, че за да бъде надеждна охраната на цялата затворническа система, са необходими още 700 служители.

Надзирателите от затворите на протест в София (ВИДЕО)

Зам.-министърът коментира и версията служител на затвора да е помогнал при бягството на Пелов и Колев.

„Единият вариант е действително да има служител, който да е помогнал за бягството. Но има и варианти без помощта на служител да е вкарано оръжието”, допълни проф. Николай Проданов. И похвали служителите на затвора, които са реагирали адекватно при създалата се кризисна ситуация при бягството на затворниците.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.