"Аз лично не се чувствам престъпник", заяви Искрен Георгиев

Българите, издирвани от американските власти, са работили при изключителен стрес във фирмата, която е осъществявала забранена търговия със Сирия. Всекидневно са им поставяни задачи за постигане на максимално голям приход. Това разказа пред NOVA един от обвинените - Искрен Георгиев. По думите му досега никой от бившите им шефове не ги е потърсил. 

САЩ искат екстрадирането на българин

"Аз лично не се чувствам престъпник. Не съм направил нищо нередно". Това заяви за "Здравей, България" младият мъж.

Той работи от 2010-а година в компанията, продавалa самолетни части в разрез с амерканските закони.

ЗА РАБОТА В КОЛ ЦЕНТЪР: Арестуваха българин по американско искане

"Сирийските авиолинии бяха поредният клиент, поредната сделка. Аз лично не съм се обаждал на тях", разказа Искрен, който разбира за обвиненията миналата година. По това време все още работи за същата компания.  

"Разбрах, че в американския офис са влезли полицаи и са търсили управителите там. Тогава и видяхме, че сме издирвани в друга държава за нещо, което не сме направили. Опитахме да влезем в нашата фирмена кореспонденция, но се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме представа от кого, но имаме подозрения", поясни той. 

Адвокат: Има възможност Желяз да не бъде екстрадиран

Той и съпругата му заявиха, че вярват в българското правосъдие и се надяват на добро развитие на нещата. Същевременно младият мъж благодари на хората, които подкрепят Желяз и останалите българи, срещу които са повдигнати обвинения.

"Не знам защо Желяз беше арестуван. Аз казах, че той не е опасен и няма да се укрие", категоричен беше Боян Лимберов, адвокат на 29-годишния мъж.

"Първоначално служителите в полицията, които са получили документацията, че Желяз се издирва, не са имали представа точно срещу кого се изправят и за какъв казус става въпрос", уточни адвокат Георги Вълев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.