"То е в задоволително общо състояние", заяви д-р Асен Балтов

Едно дете е в операционната на „Пирогов” след смъртоносната катастрофа на автомагистрала „Тракия”, съобщи доктор Асен Балтов.

13-годишното момче, което пострада при тежката катастрофа с автобус на автомагистрала "Тракия" край Вакарел, е в "Пирогов" заедно с майка си, съобщава БГНЕС. Момчето е един от четиримата пострадали, които Спешна помощ транспортира в "Пирогов". Неговата майка е настанена в травматологията.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА

Детето премина през детска противошокова зала, където му се направиха прегледи от мултидисциплинарен екип и изследвания. Момчето беше качено по спешност в детския хирургичен операционен блок. Там му поставиха дрен, за да възстановят достъпа на кислород до организма.

От спешния институт съобщиха, че на другата пострадала жена се е наложило да бъдат направени и високоспециализирани изследвания, които са показали наранявания, които налагат тя да остане в пироговската хирургия.

40-годишен мъж, пък беше прегледан и изследван в Спешното отделение. Той е с контузия на главата и след обработване беше освободен от болницата.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.