Започна проверка на фирмата-превозвач

Катастрофиралият на магистралата автобус е бил с изрядни документи. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски. Екипи на "Автомобилна администрация" правят проверки както на мястото на инцидента, така и в офисите на фирмата.

ОФИЦИАЛНО: 6 жертви при тежката катастрофа с автобус на "Тракия" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Автобусът се е движел по линия София-Бургас-София, имал е документ за валиден технически преглед.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА

Според министъра на регионалното развитие Николай Нанков не пътната обстановка и пътното платно са причина за инцидента, а най-вероятно участието на друг автомобил.

Двамата шофьори имат изрядни документи, дълъг трудов стаж. Нанков отправи апел към шофьорите, които тази вечер ще тръгнат по автомагистрала „Тракия” да бъдат внимателни, защото до движението все още се извършва само в едното платно.

„Автобусът притежава удостоверение за техническа изправност. Екипът, който е в офиса на компанията, трябва да провери дали е изрядна цялата документация относно самото извършване на този курс. Чакам екипът, който прави проверката, да каже дали самият автобус е оборудван с колани. Към момента не е задължително те да се използват”, обясни министър Ивайло Московски.

„Състоянието на пътната инфраструктура в този участък е в добро състояние от гледна точка на асфалтово покритие, маркировка, мантинели. Категорично мога да заявя, че тя не е причина за днешния трагичен инцидент”, заяви Нанков.

Предстои проверката на Транспортното министерство да установи дали пътниците в автобуса са използвали обезопасителни колани.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.