От НФСБ ще внесат законопроект с предложение за промени в Закона за здравето

От НФСБ ще внесат законопроект с предложение за промени в Закона за здравето, с които да отпадне забраната за тютюнопушене в заведенията. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов. Той уточни, че предстои законопроектът да бъде обсъден с останалите партньори от Обединените патриоти, а след това и с коалиционния партньор ГЕРБ. 

Трябва ли да се затварят заведения, ако не се спазва забраната за пушене?

Според Симеонов трябва да се възстанови старият режим, т.е. в заведения за хранене да може да се пуши в определени помещения, оборудвани с вентилационна система. Законопроектът защитава правата на непушачите, но и дава възможност на пушачите да го правят в съответните места, смята вицепремиерът. Не крия, че това го подготвяме за предстоящия туристически сезон, допълни той. Правим го с твърдата убеденост, че това трябва да стане, защото е полезно за държавата, каза вицепремиерът.

Кои храни помагат за възстановяване на белите дробове при пушачите?

По думите му в момента забраната за пушене на обществени места масово не се спазва, дори в Народното събрание и други институции. Аз съм непушач, мразя пушачите, но от друга страна съм представител на бизнеса и съм наясно какви щети нанася тази наредба, която отгоре на всичкото не се и спазва, коментира Симеонов. 

СКРИТА КАМЕРА НА NOVA: Спазва ли се забраната за пушене? (ВИДЕО)

Очаквам подкрепа от всички нормални депутати в българския парламент, каза той.
На въпрос как се приема това предложение от Министерството на здравеопазването Симеонов заяви: "Последната ми грижа е какво мисли здравното министерство. Здравното министерство е елемент на изпълнителната власт. Здравното министерство ще изпълнява законите, които са приети от Народното събрание".

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.