От НФСБ ще внесат законопроект с предложение за промени в Закона за здравето

От НФСБ ще внесат законопроект с предложение за промени в Закона за здравето, с които да отпадне забраната за тютюнопушене в заведенията. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов. Той уточни, че предстои законопроектът да бъде обсъден с останалите партньори от Обединените патриоти, а след това и с коалиционния партньор ГЕРБ. 

Трябва ли да се затварят заведения, ако не се спазва забраната за пушене?

Според Симеонов трябва да се възстанови старият режим, т.е. в заведения за хранене да може да се пуши в определени помещения, оборудвани с вентилационна система. Законопроектът защитава правата на непушачите, но и дава възможност на пушачите да го правят в съответните места, смята вицепремиерът. Не крия, че това го подготвяме за предстоящия туристически сезон, допълни той. Правим го с твърдата убеденост, че това трябва да стане, защото е полезно за държавата, каза вицепремиерът.

Кои храни помагат за възстановяване на белите дробове при пушачите?

По думите му в момента забраната за пушене на обществени места масово не се спазва, дори в Народното събрание и други институции. Аз съм непушач, мразя пушачите, но от друга страна съм представител на бизнеса и съм наясно какви щети нанася тази наредба, която отгоре на всичкото не се и спазва, коментира Симеонов. 

СКРИТА КАМЕРА НА NOVA: Спазва ли се забраната за пушене? (ВИДЕО)

Очаквам подкрепа от всички нормални депутати в българския парламент, каза той.
На въпрос как се приема това предложение от Министерството на здравеопазването Симеонов заяви: "Последната ми грижа е какво мисли здравното министерство. Здравното министерство е елемент на изпълнителната власт. Здравното министерство ще изпълнява законите, които са приети от Народното събрание".

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си