Първата линейка от Ихтиман е била на мястото на инцидента в 11.30 ч.

"Около 11.20 ч. е получен сигналът за катастрофата преди Ихтиман, на 27-ми км. Петък винаги е бил най-трудният ден за Бърза помощ, дали защото е петък 13-ти, или съвпадение, но се случи нещо - организирано е спасяването на тези хора по най-бързия възможен начин". Това заяви директорът на Спешна помощ Георги Гелев, цитиран от БГНЕС. 

По думите му първата линейка от Ихтиман е била на мястото на инцидента в 11.30 ч.

"В 11.45 ч. два екипа от София, иначе за 25 минути са стигнали до това място – това са реанимационните ни екипи. Организирали сме до 25-ата минута общо 14 екипа, които са отишли там, те са взели 21 души, 22-рия постъпил в болница „Св. Анна” момиче, което е дошло със собствен превоз. Има 6 загинали, 5 от които са жени и един мъж. Половината от тези 21 души в тежко състояние са постъпили в различните болници. Първата болница е Окръжна болница, следват „Пирогов”, ВМА, ИСУЛ, Токуда и София Мед", каза още Георги Гелев. 

ОФИЦИАЛНО: 6 жертви при тежката катастрофа с автобус на "Тракия" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той оцени операцията по спасяване на хората като "изключително добра", с пълно съдействие от страна на полицията, с осигуряване на коридор за линейките, пълно съдействие от страна на директорите на болниците.

"Част от тях не изчакаха аз да им се обадя, а ми се обадиха на мен и казаха: готови сме – чакаме. Колкото и да са ни малко екипите, в този момент трябва да кажа, да се концентрират в рамките на 25-30 мин. 14 екипа на място, което се намира на 27 км от София, е доста трудно", добави още Гелев. 

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.