Голяма част от тях са причинили и смъртта на десетки хора

Катастрофите с автобуси в последните 15 години са поне 10. Голяма част от тях са причинили и смъртта на десетки хора. Автобус с летни гуми през зимата, челен сблъсък, несъобразена скорост, заспал шофьор – причините за инцидентите са различни.

ОФИЦИАЛНО: 6 жертви при тежката катастрофа с автобус на "Тракия" (ВИДЕО+СНИМКИ)

4 април 2004 г.

12 деца не успяха да бъдат възпитани като възрастни, защото автобусът им, тръгнал на екскурзия между Сърбия и Черна гора, пада в река Лим.

ПРЕД NOVA: Говори шофьорът на катастрофиралия автобус

7 декември 2006 г.

19 души завършват живота си на пътя Русе-Бяла. Камион, превозвал жито, застига и удря автобуса им, който се преобръща по таван на речния бряг.

28 май 2009 г.

Лесопарк „Бакаджик” - автобус „Чавдар” помита търговци и пешеходци, тръгнали на събор. Загиват 16 души. Собственикът на автобуса и шофьорът получиха 10-годишни присъди. Според близките обаче те са смешни.

Пълен списък с пострадалите при тежката катастрофа на АМ "Тракия"

30 октомври 2017 г.

Автомагистрала „Тракия” – 31 пътници се влачат 30 метра по пътя. Пострадалите - над 10. Дрехите им - напоени в дизел. Причината за катастрофата - най-вероятно заспал шофьор.

17 ноември 2017 г.

Край ловешкото село Микре автобус с незрящи туристи се удря челно в камион. Загиват 9 души, а 19 са ранени. Една от версиите - вероятно автобусният шофьор е загубил управление над волана по здравословни причини.

14 април е обявен за ден на национален траур

От днес в статистиките на КАТ и в личните спомени на няколко семейства се записва още една дата - 13 април 2018 г., петък, по обяд.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.