Не мога да опиша съжалението си, заяви пред съда Цвета Таскова

„Искам да изкажа искрени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не очаквам да ме разберат, но съжалявам, съжалявам”. Това каза пред съда Цвета Таскова.

Тя е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост след жестоката катастрофа на магистрала „Тракия”, при която загинаха шестима души, а 20 бяха ранени.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Цвета Таскова.

ЦВЕТА ТАСКОВА ПРЕД СЪДА

„Разпитани са над 30 свидетели. От тях личи неадекватни действия от стана на обвиняемата. Тя е започнала изпреварване като е допуснала да настъпи удар и в следствие, на което е настъпила смъртта на 6 лица. Това престъпление е непредпазливост. Представлява и лична трагедия за самата обвиняема”, заявиха Мирослав Ангелов, наблюдаващ прокурор. И допълни, че Таскова не е била внимателна на пътя и така се е стигнало до тежкия инцидента.

Според прокуратурата шофьорът на автобуса няма никаква вина за инцидента. Затова и счетоха, че на Таскова трябва да се наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

 

Какво е състоянието на ранените след катастрофата с бус на АМ „Тракия“?

„Липсва автотехническа експертиза, която да определи мястото на удара, разположението на автомобилите спрямо разделителната линия на платното за движение”, репликираха от защитата на Таскова и допълниха, че за няколко дни разследване е невъзможно да се установи фактическата обстановка, защото делото е сложно. „Може да е виновна моята подзащитна, възможно е да е виновен и шофьорът”, каза още адвокатът на Таскова и мотивира нуждата от автотехническата експертиза.

Жената, ударила автобуса на „Тракия”, е в ареста

„Вещо лице Александър Димитров е извършил оглед на автомобила на моята подзащитна от 17:30-17:40, а за 10 минути, според мен, е невъзможно да го направи”, заяви още адвокатът на Таскова. „Молим за по-лека мярка, която уверявам, че ще бъде съвестно изпълнена”, каза още защитникът. По думите му Таскова имала е 6 години златен талон.

„Няма как да има златен талон, защото няма стаж зад волана”, репликираха от прокуратурата и допълниха , че Таскова е възнамерявала да пътува за Гърция след дни и да започне работа там.

„Да, тя зимата е работела по зимни курорти, лятото по летните курорти. Това не е доказателство, че ще се укрие”, заяви защитата на Цвета Таскова.

Пред съда стана ясно, че през 2016 г. Цвета Таскова е задържана за шофиране след употреба на алкохол.

По-рано през деня случая коментира и главният прокурор Сотир Цацаров.

„Експертното заключение на една автотехническа експертиза ще бъде това, което ще трябва да даде механизма на произшествието. Пътниците не могат да бъдат принудени да си сложат коланите. Всеки един от нас трябва да има индивидуалното съзнание, че като пътник, когато види знак за поставяне на колан, трябва за своята собствена безопасност да го изпълни”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.