"Това е нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован", казват те

"Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован". Така родителите на 29- годишната Цвета Таскова определят тежкият инцидент на магистрала "Тракия", при който загинаха шестима души, а други 26 пострадаха.

Версията на обвинената за катастрофата на „Тракия”

Петък, 13-и април. Часът е малко преди 12.00 на обяд. Мария Таскова отговаря на позвъняването на дъщеря си, а новината е много страшна.

"Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах - на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой каза: "Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора", спомня си Мария.

Първи СНИМКИ и ВИДЕО на шофьорката, обвинена за катастрофата на "Тракия"

"Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно - 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите", казва бащата Рангел Тасков, който е пилот и обучава авиатори. 

"На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: "Татко, не съм убиец! Не съм убиец!", разказа той. 

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им.

Какво още казаха те - гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес