Шефът на ЦРУ е разговарял за задържаните американци

Доналд Тръмп заяви, че е оптимист за предстоящата среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Но призна, че е рисковано начинание, което може да завърши с неуспех. 

На съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе, Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни преговори  ще позволят на целия Корейски полуостров да живее в сигурност и мир. 

ТАЙНА СРЕЩА С КИМ ЧЕН-УН: Шефът на ЦРУ е ходил в Пхенян

Американският президент обяви, че срещата с Ким Чен Ун ще се проведе в близките седмици.

Междувременно АП съобщи, че на срещата си този месец със севернокорейския лидер Ким Чен Ун директорът на ЦРУ Майк Помпейо е повдигнал въпроса за положението на трима американски граждани, задържани в Северна Корея.

Северна Корея нарече Пак Гън-хе "предателка"

Агенцията се позовава на високопоставен служител на Белия дом, пожелал да остане анонимен. 
На пресконференцията в сряда Тръмп каза, че САЩ и Северна Корея преговарят за освобождаването на американците и добави: "Правим всичко по силите си".

Служителят на Белия дом каза, че Тръмп се надява те скоро да бъдат освободени. Американският президент смята, че има голям шанс да се постигне освобождаването им, но не пожела да каже дали това е предварително условие, за да се срещне с Ким. 

ЦРУ: Северна Корея е все по-близо до способността да застраши САЩ

Тръмп също каза, че е обещал на Абе да работи усилено за връщане на Токио на японските граждани, отвлечени в Северна Корея. Според Токио няма сведения за съдбата на поне дузина японци, за които се смята, че са били отвлечени през 70-те и 80-те години.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.