Как са се справили с хулиганството в родината му – Великобритания?

Може ли да се сложи край на агресията по стадионите? Спортният журналист Едуард Папазян заяви, че футболът като обществен феномен „не е свързан само с 25-мата, които са на терена. В цялата тази ситуация сме журналистите, запалянковците и полицаите”.

Синдикатът на МВР: В цял свят задействането на бомба се счита за тероризъм

„Трябва да направим нещо футболът да стане наистина за зрителите, а не за т.нар. фенове, агитки, качулки и каквито и да са там”, каза той.

Как са се справили с хулиганството в родината му – Великобритания?

Кървав инцидент на дербито, раниха полицайка (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Те приеха един закон през 80-те години при Маргарет Тачър. Там са две неща – първо направиха стадионите, така че да приличат на театър. Другото нещо е, че наистина започнаха да наказват футболните хулигани и тези, които пречат на зрелището да е истинско зрелище по начина, по който трябва да се прилага закона. Щом имаш забрана за футбол, викат те в районното и гледаш мача заедно с дежурния полицай”, каза той.

„Аз имам един случай от 2000-ната година, когато убиха едно момче на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и след година или две видях как убиецът хвърля на стадион „Васил Левски” седалка по полицай. Тоест той би трябвало да има за два живота забрана, след като е съден за убийство на фен”, заяви Папазян.

"Темата на Нова": Футбол и кръв

„Стадионите са пропускливи към всякакви хора, които не би трябвало да са там. Пропускливи са към бомби, които не би трябвало”, каза той.

„Журналистите могат да кажат кои са хората, които вкарват бомбите на стадиона. А полицията не ги знае ли? Това е смешно”, добави той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.