Чака се съдебно-техническа експертиза, която да изясни причината за тежкия пътен инцидент

Апелативният съд пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала „Тракия”, при която загинаха шестима, а над 20 души бяха ранени.

Цвета Таскова се прибира у дома срещу 5 000 лева гаранция. 

Безмълвна и със спусната пред лицето коса, обвиняемата Цвета Таскова влезе в заседателната зала. Наложената ѝ най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, беше отменена днес.

„Тя нито ще се укрие, нито ще извърши друго престъпление, нито по някакъв начин ще затрудни разкриването на делото”, заяви Николай Кокинов, адвокат на Цвета Таскова.

Родителите на обвинената за драмата на „Тракия”: Това е нелепа случайност (ВИДЕО)

Кокинов беше категоричен, че мярката за неотклонение няма да реши изхода от делото.

„Нашата клиентка е заявила, че ако бъде призната за виновна, тя ще изтърпи каквото и да е наказание. В крайна сметка, тя съжалява за това, което се е случило”, заяви Кокинов.

Огледът на колата, блъснала автобуса на „Тракия” – извършен за 10 минути

От Апелативния съд определят риска Цвета да се укрие след излизане на свобода за минимален. Като доводи се посочват, че 29-годишната жена има трайна връзка със семейството си, работи в страната и няма криминално досие.

 „Всеки един шофьор рискува да стане причинител на катастрофа. Никой не иска такова нещо, но на всеки може да се случи”, коментира Кокинов. 

Първи СНИМКИ и ВИДЕО на шофьорката, обвинена за катастрофата на "Тракия"

Припомняме, че на 13 април автобус се преобърна в канавка на магистрала „Тракия”, след като беше ударен странично от лек автомобил, управляван от Цвета Таскова. Тежката катастрофа доведе до 6 жертви и 26 ранени.

 „При толкова много пострадали – над 20 човека с телесни увреждания и 6-ма загинали, това дело поне 12 месеца няма да влезе в съда”, заяви Кокинов.

 Каква е точната причина, довела до фаталната катастрофа, ще стане ясно от резултатите от назначената авто-техническа експертиза.

Родителите на обвинената за драмата на „Тракия”: Това е нелепа случайност

„Експертизата не е казано, че трябва да свърши за 1 месец, може да свърши и за 10 дни, може и да продължи няколко месеца”, коментира наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов.

„Според мен като шофьор и юрист един автомобил с тегло 1000 – 1200 кг., както е било Реното, трудно може да изтласка 12-тонен автобус”, коментира адвокатът Николай Кокинов.

 Доволни от решението на съда, родителите на Цвета я очакваха цял следобед да излезе на свобода.

Репортери: Габриела Андреева, Вероника Димитрова

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.