Двамата военнослужещи бяха задържани при лоши метеорологични условия навътре в турска територия

Съдът в Одрин отхвърли и третото искане за освобождаване на двамата задържани гръцки военнослужещи, постъпило чрез техните адвокати Хакан Гьолчук и Селин Узул, предава електронното издание "Iefimerida", като се позовава на информация на телевизия "Skai".

НАТО отказва да вземе страна в гръцко-турския спор

Телевизията съобщава, че лейтенант Ангелос Митродитис и сержант Димитрис Куклакис ще продължат да бъдат държани в затвора, при това без да е финализиран обвинителният им акт и без да е насрочен съдебен процес, предава "Фокус". На 5 март 2018 г. беше отхвърлено първото искане за освобождаване на военнослужещите, а престоят им в ареста беше удължен за втори път на 27 март 2018 г.

Анкара: Гърция се превърна в сборно място за престъпници

Според гръцките медии от предишното искане досега нищо не се е променило и като отказ за освобождаване се посочват доказателствата намерени във военнослужещите, както и липсата им на постоянен адрес на територията на Турция. Двамата гръцки военнослужещи бяха задържани на няколко десетки метра навътре в турската територия при лоши метеорологични условия на 1 март 2018 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.