Имало случай, при който той дори стрелял по домашен любимец

Група граждани твърдят, че са били нападани и заплашвани с пистолет от мъж в Борисовата градина. Един от потърпевшите успял да заснеме агресията с телефона си.

Въпросният мъж е окупирал част от парка. Белязал е дърветата в района с червени кръстове и е окачил по тях икони и свои медали и обяви за предстоящи спорни надпревари.

По информация на NOVA въпросният гражданин е Димитър Кисьов, председател на Комисията по планинско бягане към Федерацията по лека атлетика.

МВР иззе над 700 оръжия с изтекли разрешителни само за месец

Срещу него са подавани множество жалби в полицията през последните месеци. Един от най-сериозните случаи, за които униформените са сигнализирани, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшата жена. Преди около месец и половина, разхождайки кучето си, тя се разминала с агресивния мъж, който пък носел куп знамена с дълги дървени дръжки. Кучето на жената явно се уплашило и започнало да лае. Тогава мъжът извадил пистолет и стрелял два пъти по домашния любимец – вероятно с газов пистолет.

Потърпевшата казва, че не знае какво е било направено по жалбата, която тя веднага е подала срещу нападателя.

Човекът, който заснема разправията си с агресивния мъж, също бил заплашен с пистолет. Причината – попитал Кисьов дали той е нарисувал кръстовете по дърветата.

Веднага след скандала, мъжът е извикан за разпит, а случаят е предаден на прокуратурата. Вероятно ще му бъде направена психиатрична експертиза.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си