Традиционният митинг на БСП беше протестен, а надсловът му - против корупцията, мизерията и бедността

В Деня на труда - протести и шествия в цялата страна. Традиционният митинг на БСП беше протестен, а надсловът му - против корупцията, мизерията и бедността.

По традиция на 1 май БСП чества международната работническа солидарност. Тази година съчета с друга кауза. Партийната амбиция беше на площада да се съберат 10 000 социалисти. Похвалиха се с повече – 15 000 души.

СНИМКИ ОТ МИТИНГА ВИЖТЕ ТУК

От тяхно име Корнелия Нинова обобщи.

„Управлявате осем години, г-н Борисов. Предостатъчно. Преуморена и безидейна власт. Отивайте си!”, заяви Нинова.

Отговори й не Борисов, а трима от правителството.

„Глуха би била тази власт, която по никакъв начин не им отговори”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Но не с оставка, а с уроци по демокрация.

„Влизането в Министерския съвет не става със засилване по „Дондуков”, допълни той.

„Качеството на управлението се мери само през избори”, заяви финансовият министър Владислав Горанов. А от такива нужда в момента нямало.

Отбелязваме Деня на труда

Българската икономика се развивала с много добри темпове. Доказателство били повишените заплати и пенсии. Пътуващите през уикендите българи, пълната хазна и планираната покупка на нови самолети и танкове за армията. Доказателства, които обаче са недостатъчни за БСП.

„Изчезваме като нация, хора, изчезваме като народ. Истинското лице на управлението е пропито от кражби и корупция”, заяви Корнелия Нинова.

„Лидерската криза в БСП ескалира чрез вокални измерения, които нарушават качеството на политическия живот”, отговори Горанов.

В центъра на взаимните обвинения кой руши държавността отново беше вкаран държавният глава.

„Нека да изпълним призива на президента Радев и да пуснем прожекторите. Нека да осветим паралелната държава. Тъмната страна на управлението”, призова Нинова.

„БСП злоупотребява с президентската институция. Използват я за допълнително украсяване на своите тези”, коментира от своя страна Красимир Каракачанов.

А за да докаже, че работи отговорно и не злоупотребява с властта, властта отправи празнична оферта.

„Ние ще продължим да си работим докъм 5-5.30 ч., после ще пием по една бира, даже бих поканил госпожа Нинова, ако има свободно време и ако не е седнала на агнешко”, допълни Каракачанов.

Корнелия Нинова обаче избра компанията на площада.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.