Ранени са над 200 души

Голяма пясъчна буря и мълнии убиха най-малко 125 души в Индия, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.  

Бурята се разрази през нощта в северна Индия, като мощни ветрове с повече от 130 километра в час разтърсиха щатите Утар Прадеш, Раджастан и Пенджаб и събориха къщи, стени, дървета и електрически стълбове. Най-малко 111 души са убити, докато спят, след като стените и покривите са се срутили върху тях. Останалите 14 души са загинали в южната част на Андра Прадеш, която беше ударена от повече от 41 000 мълнии. 

Шивам Лохия, собственик на хотел в квартал Алвар в Раджастан изоставил колата си и побягнал, след като е бил почти издухан от пътя. 

"Не съм виждал такава опустошителна буря от най-малко 25 години. Всички бягаха уплашени и се опитваха да се скрият, тъй като дървета и къщи бяха изтръгнати. Това беше кошмар", каза Лохия пред "Франс прес". 

Подобни бури убиват много хора всяка година в Индия. Прогнозите вещаят още бури през следващите 48 часа в цялата страна. Правителството бързо отдели средства, за да компенсира семействата на убитите и пострадалите. Около 6 000 долара ще бъдат дадени на всяко от семействата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.