Представиха юбилейна марка с лика на Георги Аспарухов

Със серия от събития се отбелязват 75 години от рождението на Георги Аспарухов. Ръководството и играчите на „Левски” поднесоха венци и цветя пред паметника на Гунди на "Герена", а след това беше представена юбилейна марка с лика на Аспарухов.

74 години от рождението на Гунди (ВИДЕО)

Кулминацията на честванията ще бъдат тази вечер с домакинската среща на сините срещу „Ботев Пловдив”, в който Аспарухов също е играл.

„Много рядко на нас ни се случва да видим комбинация от чисто човешки и спортни качества на едно място – уважение към всички спортисти, независимо от цвета на отбора. И може би това е големият завет и обаянието на Гунди, дори толкова години след неговата кончина”, коментира изпълнителният директор на „Левки” Красимир Иванов.

45 години след смъртта на Гунди и Котков – легендата още е жива

На 5 май повод за празнуване ще имат и феновете на ЦСКА. Клубът има 70-годишен юбилей. Кулминацията на празника ще бъде мач срещу „Лудогорец”. По повод юбилея Христо Стоичков и Стефан Данаилов записаха специални видеообръщения към червените фенове.

Освен с новите екипи, направени специално за 70-ата годишнина, от ЦСКА ще зарадват феновете си и с фотоалбум, разказващ историята на клуба.

Срещата „Левски” - "Ботев" започва в 20.00 часа и ще бъде излъчен по Диема Спорт.

Репортер: Габриела Андреева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.