Те смятат, че това може да провали предстоящия сезон

Кметове и хотелиери по морето с остра реакция срещу намерението времето, в което трябва да се пази тишина, да бъде увеличено с час. Те смятат, че ограничаването на шума може да провали предстоящия сезон.

Ще конфискуват техниката на дискотеки по морето, които вдигат шум

Кметове на общини по Южното Черноморие са категорични, че ако сега бъде приет Законът за ограничаване на шума, той ще бъде пагубен не само за настоящия, но и за следващия туристически сезон. Готови са на диалог чрез Националното сдружение на общините.

След проверки по дискотеки и нощни заведения миналото лято Валери Симеонов предложи тази година времето, в което трябва да се пази тишина, да се увеличи с един час.

Шумните ресторанти отблъскват клиентите

Кметовете на черноморските общини са „за” правила, но негодуват, че се въвеждат преди сезона. Подкрепя ги и Министерството на туризма.

„Ако се приеме преди началото на летния туристически сезон, това ще окаже доста негативно въздействие върху неговото протичане, предвид и правилата, които в средата на сезона следва да бъдат адаптирани”, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Репортер на „Господарите” с глоба за вдигане на шум в „Слънчев бряг”

„Затова сме на този хал, един закон се променя по 20 пъти. Сигурен съм, че ако този закон бъде приет, ще се обърка целия летен сезон, защото вече много голяма част от хотелиери, ресторантьори, увеселителни и развлекателни дейности вече са сключили договорите. Платили са си наемите, поканили са съответно своите участници в своите мероприятия”, обясни кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Валери Симеонов: Дисциплиниращият ефект от Акция "Тишина" е налице

В същото време хотелиери смятат, че законовите промени са предизвикани от работещите в развлекателния бранш.

Симеонов: Контролът върху заведенията ще стане еженощен

И Министерство на туризма, и градоначалниците са на мнение, че прибързано приема на промените ще повлияе не само на този туристически сезон.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.