Прекъсванията са по 10 пъти на ден, казват жителите на квартала

Стотици семейства в столичния квартал "Люлин" страдат от непрекъснати спирания на тока. Според ЧЕЗ причината са крадци на жици, а според жителите на района вината е в лошата поддръжка на съоръженията на електроразпределителното дружество.

ЧЕЗ: Подобряваме електрозахранването в Лозен

Хората се оплакват, че ту имат, ту нямат ток, като прекъсванията достигат до 10 пъти на ден. 

Няколко микрорайона от столичния квартал са подложени на истински тормоз. Хората там не знаят кога могат да заседнат в асансьора, а уредите им гърмят заради честите прекъсвания на електроенергията. Те вече са изпратили жалби до ЧЕЗ, Комисията за защита на потребителите и националния омбудсман. 

Хиляди столичани останаха без топла вода (СПИСЪК)

Местните са категорични, че не става дума за кражба на кабели, както твърди ЧЕЗ. Те заплашиха, че ако не бъдат взети мерки, ще затворят тунела в "Люлин". 

"Вече нямаме търпение. Това, което казват от ЧЕЗ, са пълни лъжи. Токът спира по 10 пъти на ден. Значи те искат да ми кажат, че се разбиват по 10 трафопоста на ден и ги оправят за 15 минути ли? Нас какво ни интересува, че те не си пазят и защитават мрежата?", заяви за "Здравей, България" един от недоволните жители. 

Според тях проблемът е, че не се поддържат съоръженията и не се прави профилактика на мрежата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.