Разговорът между лидера на БСП,Каракачанов и Симеонов ще се проведе във вторник

Патриотични искри заради среща с БСП. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се засегна, че колегите му Красимир Каракачанов и Валери Симеонов се срещат с Корнелия Нинова. Причината за разговорите беше политическа закачка от 1 май. Ще доведе ли тя обаче до недоразумения сред Обединените патриоти?

ИМА ЛИ НОВ РАЗДОР СРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ: ВМРО се обиди на ГЕРБ

Уж невинна закачка за "по бира" от Каракачанов към Нинова, за да се изяснят забележките на опозицията към управляващите - днес обаче премина в среща на кафе и вода в парламента.

Волен Сидеров застана на разстояние от тези разговори и във Facebook обяви, че не е упълномощавал нито Каракачанов, нито Симеонов да говорят с когото и да било извън коалицията. Вредно било и договореното нямало да се брои за легитимно. Затова отмени разговорите между „Атака”, ВМРО и Националния фронт за спасение на България. Колегите му обаче не почувстваха да са направили нещо нередно.

Симеонов просто решил да представи законопроектите на собствената си партия пред всички.

„Решил съм да представя проектите, изготвени от НФСБ на политическите сили в парламента. За това става въпрос. Такива срещи ще има и с ГЕРБ, и с ВОЛЯ, и с Обединени патриоти. Трябва да има и с БСП. Само с ДПС не, защото тях никой не ги брои за политическа сила”, коментира Симеонов.

Красимир Каракачанов пък не бил на среща с БСП като човек от ВМРО, а като министър. А Сидеров разбрал грешно.

„Може би някой не е информирал правилно Волен Сидеров. Тази среща не е в качеството ми на лидер на една от партиите в Обединени патриоти, а в качеството ми на министър на отбраната. Звъннах му, беше зает. Ще се видим с него, няма проблем”, коментира Красимир Каракачанов.

Като министър си говорил с Корнелия Нинова по две теми - парите за отбрана и вероизповеданията.

„По темата за отбрана не трябва да бъдем управляващи и опозиция, а трябва всички да имаме едно мнение”, заяви той.

„Останахме отворени за втора среща” , допълни Нинова.

Втората тема от първата среща жегна вицепремиера, който се оказа със собствен законопроект за повече контрол над финансирането на вероизповеданията. ГЕРБ, БСП и ДПС вече внесли свой вариант. Според Каракачанов - с по-малко мерки.

„Най-логично е двата законопроекта да вървят в парламента заедно и между първо и второ четене да се направи най-доброто за България”, коментира Корнелия Нинова.

„Отношенията ни на ниво правителство са прекрасни. Аз с премиера Борисов нямам никакви проблеми. Явно скърцат колелата на каручката в парламента”, заяви Красимир Каракачанов.

И колелата се завъртяха на тема оставка.

„Продължаваме да настояваме правителството да си ходи, защото не се справя и проваля България. Те ни поканиха на среща, дойдохме да ги изслушаме”, каза още Нинова.

Не се разбра обаче дали биха изслушали и ГЕРБ. Възможно било обаче Каракачанов да изслуша ДПС.

„Не съм ги канил на шербет, но мога да ги поканя. Ако желаят да се срещнем, да се срещнем, защо не”, каза Каракачанов.

Срещата на Валери Симеонов и Корнелия Нинова ще бъде в четвъртък.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.