Следващото съдебно заседание е насрочено за 6-и юни

Заболяване на Ахмед Муса Ахмед стана причина за отлагане на поредното заседание по делото за радикален ислям. Той и още 13 души са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение идеите на ИДИЛ, информира БГНЕС. 

Ахмед Муса Ахмед се оказа единственият от 14-те подсъдими, който не се яви на поредното съдебно заседание по делото за разпространение идеите на терористичната организация ИДИЛ.

"Вчера бях уведомена от своя подзащитен, че е постъпил в болница и днес му предстои операция. Това е и причината за неговото отсъствие от съдебната зала", обясни адвокат Елвира Панкова. 

ДЕЛОТО "ИМАМИ": Потвърдиха присъдата от 1 година затвор за Ахмед Муса

"Ход на делото не трябва да се дава, защото участието на Ахмед Муса в съдебния процес е наложително. Налице е процесуална пречка", коментира окръжният прокурор Васил Малинов. 

На същото мнение се оказа и адвокат Елвира Панкова, която уточни, че Ахмед Муса желае да участва в процеса срещу него. Защитниците на другите 13 подсъдими също изразиха мнение, че делото трябва да бъде отложено. 

ДЕЛОТО "ИМАМИ": Ахмед Муса отново застана пред съда

Съдия Кристина Пунтева насрочи следващото съдебно заседание за 6-и юни. Тогава подсъдимият Ахмед Муса Ахмед трябва да представи медицински документи за своето заболяване. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.