Видео, публикувано от Михаил Душев във Facebook, предизвика полемика

Пътни полицаи правят проверки с изтекли служебни карти. Това става ясно от сигнал на Михаил Душев, който в профила си във Facebook публикува видео.

Спират го полицаи, той иска картите им, оказват се с изтекла през 2016 година валидност. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се усъмни в достоверността на заснетото видео.

Полицаи с карти с изтекъл срок проверяват шофьори на пътя (ВИДЕО)

„Аз не се заяждам, а си търся правата. Неочаквано за мен този клип придоби такава популярност”, каза в „Събуди се” Михаил Душев.

След проверката не му е съставен акт.

„Става въпрос за непознаване на нормативната уредба. В случая няма никакво нарушение. Тези холограмни стикери са контролни и не валидират картата”, обясни Галентин Грозев, председател на синдиката Алианс "Сигурност” към МВР.

Как шофьор хвана полицаи с невалидни служебни карти по време на проверка?

„Всичко е свързано с проблема за недофинансирането на МВР и с постоянните опити на държавата да реорганизира социалния пакет и материалното обезпечаване на ведомството. След поредица от протести миналата година правителството отпусна средства и се платиха пари за униформи. Тези карти трябваше да следват развитието на длъжностите и на класификатора на длъжностите в МВР. Промените в закона са толкова чести, че наредбите не могат да догонят промените в НС. До голяма степен смятам, че това е проблемът”, коментира Грозев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.