Той е задържан с европейска заповед за арест за опит за убийство в България

Българин изправи на нокти антитерористичните части в Марсилия. Той беше арестуван на гарата във френския град, а районът беше отцепен за часове. Причината - подозрение в тероризъм.

11 българи остават в ареста в Испания след операция "Роса"

Борис Станев е името на арестувания мъж. Той е на 48 години, от Русе и е задържан с европейска заповед за арест за опит за убийство в България, а не за тероризъм или подготовка на такъв.

Преди осем години мъжът стреля със сачми по човек и получава присъда от 6 години лишаване от свобода, но бяга от правосъдието като напуска страната. Борис е един от всички 1114 осъдени у нас, които се укриват.

41 В АРЕСТА: Българската мафия купувала момичета за проститутки в Мадрид

При ареста му в събота на гарата в Марсилия е носил спортна чанта с жици, батерии, лаптоп, USB карти и платки инструменти.

До задържането му се стига случайно, след като предизвикал подозрения у жена, намираща се на същата гара. Говорил на руски, представяйки се за чеченец, което допълнително подсилило съмненията заради атентата, извършен от французин с чеченски произход преди седмица в Париж.

Обвиненият в блудство с първокласнички остава в ареста (СНИМКИ)

Антитерористичната прокуратура в Париж не е сезирана за случая. Мъжът ще остане в ареста за 48 часа, а след като бъде направена нужната проверка, вероятно ще бъде екстрадиран в България.

Репортер: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.