Записът предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи

Вълна от възмущение в социалните мрежи, след като любителски видеоклип уличи пътен полицай в корупция

Двама обвиняеми след спецакцията в КАТ-Благоевград

Авторът на видеото твърди, че в четвъртък е спрял за две минути на булевард "Васил Левски" и това му е коствало 50 лева фиш и 50 лева подкуп. В записа държавният служител заявява, че спестява пари на водача, но той „трябва да почерпи”.

Арестуваха шефа на КАТ-Благоевград при спецакция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Установен е полицаят, поискал подкупа, както и човекът, който му е дал парите. По случая започва разследване, а всички замесени лица ще бъдат разпитани. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разказа пред NOVA какво точно се е случило.

СЛЕД 3-ГОДИШЕН ПРОЦЕС: Осъдиха полицая, взел 20 лева подкуп (ВИДЕО)

„Това, което са установили служителите, е, че водачът на автомобила не е преминал годишен технически преглед и е трябвало да се състави акт за това. Полицейският служител е поискал 50 лева подкуп, за да състави акт за друго по-леко нарушение, а именно за неправилно паркиране”, обясни Румяна Арнаудова.

Арестуваха служител на КАТ-Хасково за подкуп (ВИДЕО)

Наказанието за взимане на подкуп от служител на реда е повече от 5 години затвор в зависимост от деянието, уточни говорителят на главния прокурор.

„Директорът на Столична дирекция е разпоредил производство за извършване на тежко дисциплинарно нарушение. Разследващият орган ще прецени дали служителят ще бъде отстранен от работа. Полагаме всички усилия тези случаи да намаляват, но така или иначе ги има. Призоваваме гражданите в такива случаи да не се поддават на рекета, а да сигнализират своевременно”, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Тази година, след 3-годишен процес,  друг катаджия – Сашо Тръпков, който беше заснет да взима 20 лева подкуп, получи тригодишна присъда с 5 години изпитателен срок. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.