Скандалите следваха един след друг, а всеки един от тях бе документиран с видео

Скандали и взаимни обвинения в манипулации и фалшификации. Така протичат кметските избори в прочулото се из цяла България Галиче. Хората там избират на втори тур наследник на Ценко Чоков, който получи ефективна присъда и влезе зад решетките.

Миролюба Бенатова представя: По изборите в Галиче

Скандалите следваха един след друг, а всеки един от тях бе документиран с видео. Чуха се обвинения в агитация на хората по къщите, както и липсата на печат на някои от бюлетините и опити да бъдат вадени от урните.

Имаше и твърдения, че хора, които не са имали право да гласуват, са се опитали да упражнят правото си на вот.

СЛЕД ВОТА В ГАЛИЧЕ: Кандидати на ГЕРБ и БСП отиват на балотаж

Част от „пришълците” били регистрирани на адреса на старо запустяло училище. Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря отвътре, но не и отвън, а точно срещу нея патрулираха полицаи.

Проблем бяха и плакати, които на предходния тур дори не бяха забелязани, че са близо до избирателните секции. Друга част от хората пък изпитваха дори носталгия по „ерата Ценко Чоков“.

След 20-годишното управление на Ценко Чоков: Галиче избира нов кмет

Проблемът, според хората в Галиче, не е политически. Повечето от тях искат спокойствие и да не се разминават по улицата като врагове.

Общинската избирателна комисия санкционира случай с подвижната избирателна секция. Избирателната активност е висока. Към 19.00 часа тя е над 60%.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.