До изборите се стигна, след като осъдиха бившия кмет Ценко Чоков

Село Галиче вече има нов кмет. След близо 20-годишното управление на Ценко Чоков и 2 години без управник, жителите на населеното място избраха на извънредни избори кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов.

Местният фермер получи одобрението на 497 гласоподаватели, а неговият опонент Веселин Тушинов, който е един от основните свидетели срещу Ценко Чоков има 470 гласа.

Стоянов се кани да бъде кмет на всички и да спре дългогодишните вражди, а Тушинов ще иска намесата на прокуратурата и касиране на изборите заради нарушения на изборния закон и моралните норми.

ПЪРВОНАЧАЛНИ ДАННИ: Кандидатът на ГЕРБ печели изборите в Галиче

"За мен изборният ден мина чисто и открито, без никакви проблеми", коментира новият кмет на Галиче Страхил Стоянов. 

"Изборният ден беше дълъг. Имаше десетки жалби и крясъци. Така не се налага демокрация. В избирателните списъци няма нито един дописан гласоподавател. Спечелихме изборите честно и почтено. Поздравявам и нашия опонент за неговия добър резултат", заяви за "Здравей, България" Стефан Терзийски. 

"Напрежението дойде с отварянето на секциите и отворената задна врата на училището, през която можеха да минават гласоподавателите. Имаше пробелми в 27 избирателна секция, която се намира в ромската махала. Там процентното съотношение не излезе", коментира Веселин Тушинов, кандидат за кмет на Галиче от БСП. И си обясни ниския резултат за него в конкретната избирателна секция с купен вот.

"Категорично не признаваме изборния резултат. Ще искаме касиране на вота заради всички тези нарушения, заради проблемите, които имаше в изборния ден и натиска върху хората", коментира Иво Лилов, лидер на БСП-Враца. 

В село Беден, с преднина от 9 гласа, победата отново грабна кандидатът на ГЕРБ Стоян Настанлиев. Той получи 121 гласа. За Николай Димов от БСП вота си дадоха 112 души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.