Темата на бе побрана така, че да даде насока на учениците кои са уменията, които ще им послужат като ключ към професиите на бъдещето.

Повече от вълнуващо протече първият интерактивен семинар по роботика и дигитални технологии в гр. Струмица, Р. Македония, по инициатива и с финансиране на д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет“. Над 250 младежи от Струмица и Делчево се запознаха с хуманоидния робот от България – НАО, построиха и програмираха свои автономни роботи и получиха безценни знания за дигиталния свят, криптовалутите и 3D принтерите, съобщава БГНЕС.  

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Робот в хола е новата тенденция във високите технологии (ВИДЕО)

Семинарът в Струмица е част от дългогодишните инвестиции на д-р Милен Врабевски за професионални и образователни перспективи за сближаване на хората от двете страни на границата. Целта на инновативния форум е да насърчи младежите да усвоят компетенциите на XXI век за да бъдат конкурентни, гъвкави и успешни в обединена Европа. 

Борисов: България и Македония са още по-близки като народи (ВИДЕО+СНИМКИ)
 
Специален гост на събитието бе кметът на гр. Делчево, Р. Македония, Горан Трайковски, който отправи поздрав към всички участници и си пожела да има повече подобни съвместни инициативи, които да подготвят на практика младите хора от региона за тяхното общо европейско бъдеще.

Борисов и Заев за първи път заедно на гроба на Св. Кирил в Рим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред лекторите, които потопиха децата в света на високите технологии, бяха Диман Михнев, един от създателите на Робо лига България, както и финансовият експерт Бисер Манолов, който запозна младежите с основни понятия от сферата на блокчейн технологията и криптовалутите.

Куче-робот помага на възрастни хора (ВИДЕО)

Темата на семинара бе побрана така, че да даде насока на учениците кои са уменията, които ще им послужат като ключ към професиите на бъдещето. Тя кореспондира и с един от четирите приоритета на Българското евро председателство през 2018 г., а именно „Цифрова икономика и умения на бъдещето“. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.