Тя беше направена след случай на влезли в страната ни без проверка пътници

"Дадоха ми документите, при мен са. Първата част я приемам, но във втората част видях дисбаланси в някои от наказанията". Това каза вътрешният министър Валентин Радев за случая от март, когато пътници от полет от Париж бяха пропуснати да преминат в България непроверени на Летище София, предаде БГНЕС.

БЕЗ УМИСЪЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ: Граничните полицаи на летището не са напуснали поста си нарочно

„Дисциплинарна проверка се прави от ръководството на ГД „Гранична полиция“, те са го направили и предлагат нещо, след това аз го давам на дирекция „Човешки ресурси“, които проверяват това нещо. И двете ги събрахме, всичките заедно и видях, че има разминаване и тъй като има разминаване, веднага се прави арбитраж. И аз им го върнах да проверят и да ми кажа защо има такива дисбаланси в големите началници, защо едните ще ги уволняваме или ще ги наказваме много леко, пък другите много тежко. Това правят в момента. Срокът мисля, че е до края на месеца“, каза Валентин Радев. Според когото забавяне на проверка няма.

Сигурен ли е контролът по границите ни?

„Върната е проверката. Чакам само това уточнение и ще чуете всички наказания“, посочи той.

МВР: Няма втори случай на влезли през летището без проверка

На 20 март 42-ма пътници от полет от Франция бяха пропуснати да влязат в страната през ГКПП Аерогара София без да бъдат проверени. На 24 март проверката вече беше назначена, започна и дисциплинарно производство спрямо 13 служители, включително и ръководителите на смяна. Те бяха отстранени от работа и на тяхно място подготвени екипи от Бургас и Варна. Същия ден бе съобщено, че е разпоредена и проверка от Дирекция „Вътрешна сигурност“ за изясняване на случая в пълния му обем, както и дали има данни за умишлено поведение, каквато информация и към онзи момента нямаше. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.