Единият е за ансамбъла, втория – от отборната надпревара

Два бронзови медала за България от Европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара, Испания.

В първия ден от Шампионата в петък Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова впечатлиха публиката с феноменалното си изпълнение на 5 обръча, за което получиха рекордно висока оценка от  23, 100 точки.

В събота нашите момичета направиха грешка в композицията си с три топки и две въжета и бяха оценени с 18.650.  Лаура Траатс се опита да догони топка извън килима, но не успя и взе резервна топка, за да завърши ансамбълът ни съчетанието си.

Европейската титла в многобоя спечели състава на Русия с 43.625 точки, а сребърното отличие е за Италия с оценка  42.900.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В отборното класиране, което е съставено от представянето на девойки индивидуално и ансамбъл жени, България също остана трета със 140.600 точки.

При девойките участваха Татяна Воложанина, Ана Келман и Елизабет Йовчева.

Отборно шампион стана също Русия със 151.425 точки, а на второ място е Украйна със 141.000 точки.

За последно български ансамбъл-жени е печелил медал в многобоя на Европейско първенство през 2003 година, така че след 15 години можем да поздравим нашите грации и треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска за отличното им представяне.

В неделя ще имаме шест финала - четири на Татяна Воложанина при девойките на всички уреди и два на ансамбъла.

В последния ден на Евро 2018 ще се проведе и надпреварата в многобоя при жените с участието на българските гимнастички - Катрин Тасева и Невяна Владинова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.