Готови сме за протести, заяви евродепутатът ден преди да бъде гласуван законът „Макрон”

Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български, полски или чешки. Това заяви в предаването „Събуди се” евродепутатът Ангел Джамбазки.

В понеделник се очаква Комисията по транспорт към Европарламента да разгледа и да гласува по закона „Макрон”. В България от бранша се опасяват, че новите правила ще оставят без работа 120 000 българи.

Как живеят международните шофьори на камиони?

„Не съм оптимист за гласуването”, заяви Джамбазки. „Направили сме всичко възможно, за да се разменим с всички колеги, така че да можем да гласуваме. Има различни слухове. Имаме пълна готовност да направим протест. Организацията включва поляци, унгарци, всички, които се чувстват засегнати”, допълни Джамбазки.

Той обясни, че в България има над 150 000 семейства, чиито глави на семейства работят това. Освен това фирмите с много работници били не повече от 10, останалите били с по 10 до 30 работници.

ОТГОВОРЪТ КЪМ ПРЕВОЗВАЧИТЕ: Има готовност за диалог по закона "Макрон"

„В момента са изключително изравнени силите, в последния момент ще разберем дали нашите поправки, които осигуряват българската позиция, ще минат буквално с 1 или 2 гласа. Правим Опълчение”, заяви евродепутатът Андрей Новаков.

„Реципрочни мерки могат да бъдат взети във всяка отделна сфера, защото и те имат интереси в България”, заяви още Новаков.

Повече гледайте във видеото  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.