Той е свързан със строежи на плаж „Слънчев бряг-юг”

Изпратих сигнал до Главния прокурор г-н Сотир Цацаров относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж „Слънчев бряг-юг”. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook.

Министър Ангелкова отговори също с Facebook статус. Написа, че тя и служителите й работят изцяло според закона. И след проверки на министерството на „Слънчев бряг-юг” се разбрало, че плажът попада в одобрените схеми. Ангелкова не възразява, ако има друга информация, компетентните органи да направят проверка.

Предстоят избори за Европарламент и всички искат да си държат своите пътеки”. Така премиерът Бойко Борисов коментира напрежението между вицепремиера и министъра на туризма.

Действията на Симеонов идват, ден след като влезе в задочен конфликт с министъра на туризма Николина Ангелкова. Пред NOVA тя категорично заяви, че няма незаконни заведения на „Какао бийч” и не се налага събаряне на постройки в курорта. Заканата за подобни действия дойде в понеделник от Валери Симеонов.

"Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс „Слънчев бряг”, както правим всяка година преди началото на летния туристически сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него абсолютно всички обекти на „Слънчев бряг”-юг, включително и петте заведения на Южния плаж, изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри", каза Ангелкова за "Здравей, България" във вторник.

Симеонов и Ангелкова в задочен спор: Ще събарят ли заведения в "Слънчев бряг"?

Минути след коментара вицепремиерът Валери Симеонов публикува позиция във Facebook, според която министър Ангелкова била поискала 20 декара плаж изключителна държавна собственост да бъдат прекатегоризирани като частна. Според него това искане било обвързано с интересите на собственици на имоти и хотели в „Слънчев бряг”.

Задочната престрелка продължи с нов коментар на министър Ангелкова. В профила си във Facebook тя изрично заявява, че Министерството на туризма не продава плажове, а само ги управлява и допълва, че процедурата цели просто да се актуализират кадастралните карти от 2005 година с по-актуални от 2015- а. Валери Симеонов вече заяви, че ще бойкотира решението, когато бъде внесено в Министерския съвет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.