Вицепремиерът отново извърши среднощни проверки

Вицепремиерът Валери Симеонов с нова акция срещу нощния шум по морето. Той провери четири заведения на Южния плаж в курорта „Слънчев бряг”.

Едното от тях се оказа затворено, а в останалите три бяха установени нарушения. На техните собственици са съставени констативни протоколи.

СНИМКИ ОТ ПРОВЕРКАТА ВИЖТЕ ТУК

За да избегнат подобни санкции, голяма част от собствениците на дискотеки в курорта в момента извършват ремонти за обезшумяване.

На едното заведение – от открит тип, е издадено разпореждане за незабавно спиране на звука и е спряно озвучаването до края на работното му време”, каза Симеонов.

Симеонов нямал спор с Ангелкова, а разминавания кое е законно и кое не

Освен това, две от заведенията били оградени в нарушение на издадените разрешения, установи проверката.

Трудно се вкарват в правия път хора, които са свикнали да печелят от беззаконието. В понеделник ще бъде сезирано Министерството на туризма, ще бъдат сезирани РДНСК-Бургас и Община Несебър, за премахване на незаконните заграждения, а като цяло тече процедурата по премахването и на самите обекти, тъй като са в разрез със ЗУТ”, коментира вицепремиерът. И допълни, че следващата седмица ще има повторна тридневна проверка от ДНСК София.

Валери Симеонов срещу „Слънчев бряг” - рунд пореден (ВИДЕО)

Това, че преди ден министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че заведенията на Южния плаж са законно построени, Симеонов коментира така: „Обезпокояващо е от гледна точка на общото впечатление, с което обществото остава по отношение на изпълнителната власт. В случая  нарушенията са безспорни, констатират се всеки ден практически”.

От ръководството на музикалните клубове, намиращи се на Южния плаж в „Слънчев бряг” бяха категорични, че няма да правят коментар на казаното от Валери Симеонов, докато не получат в писмен вид резултатите от проверките в петък вечерта.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.