Недоволството на майките е срещу социалната политика на държавата

Бургас в подкрепа децата с увреждания. От днес в Морската градина започва нов протест, под формата на палатков лагер. Идеята е повече хора да изразят подкрепа към акцията, която придоби популярност под мотото „Системата ни убива”. Недоволството на майките е срещу социалната политика на държавата по отношение на децата с увреждания.  

БИТКА С ЧИНОВНИЦИ: Защо местят семейство с увреждания в недостъпно жилище?

„Излизаме на палатков лагер, защото системата ни убива и нищо не се прави за хората с увреждания. Социалното министерство обяснява колко много прави за хората с увреждания, а всъщност ние нищо не усещаме от това. Хвърлят се едни пари, които се разпледелят не както трябва”, разказа Гергана, майка на дете с увреждане.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Център за деца с увреждания се нуждае от средства (ВИДЕО)

„Вече искам да съм кравата Пенка и планирам да прекося границата нелегално. Официално да ме обявят за евтаназия, за да може колкото се може повече европейски институции да се заинтересуват от нас. Защото в момента ние сме обявени за евтаназия, но неофициално. Дотук стигнаха нещата”, каза Грета Аспарухова.

За втора поредна година - спортен празник за децата с увреждания

„Моята дъщеря е на 11 години със Синдром на Даун. Вместо да получаваме подкрепа от държавата, се получават милион спънки. За всяко едно нещо, от което тя има нужда, трябва да ходя до социалните”, обясни Милена, майка на дете с увреждане.

Майките ще дежурят в палатковия лагер, докато държавата не промени политиката си спрямо техните деца, за да им осигури достоен живот. 

Палатков лагер устроиха и във Варна. Той също ще е безсрочен. Хората там пуснаха черни траурни балони, за да покажат, че съществуват на ръба на оцеляването и искат спешни законови промени. 

Репортер: Цеца Алексова

Продължава протестът на родителите на деца с физически увреждания

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.