„Всички искаме въпросът да се реши и хората да са доволни”, коментира той

Бисер Петков остава министър на социалната политика. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти, ден след подадената оставка.

Премиерът разказа, че при разговора си с Петков, социалният министър уточнил, че за да се задоволят исканията на родителите на деца с увреждания, трябват около 300 млн. лв. повече на година и заявил, че не може да се справи с този проблем. 

Откъде обаче ще бъдат осигурени тези средства, засега не е уточнено.

„Всички искаме въпросът да се реши и хората да са доволни”, коментира Борисов. 

„От седмици наред стоят тези палаткови лагери и от никого не чух, че министър Петков ще реши проблема. А това, че лагерите се увеличиха, означава, че проблемът не се решава”, каза още Бойко Борисов.

И уточни, че е наредил на Бисер Петков да събере днес на среща всички страни по казуса и да се изчисли дали наистина става въпрос за допълнителни 300 млн.лв., които държавата трябва да отпусне за майките на деца с увреждания.

Борисов оцени работата на Бисер Петков с думите: „Ами той си се справя добре човекът. Но е факт, че в тази сфера следват палатков след палатков лагер”.

По думите на премиера, в следващите няколко дни ще се види дали Петков ще може да разреши създалата се ситуация. 

На въпрос откъде ще вземат пари, ако наистина се окаже, че за родителите на деца с увреждания трябва да се отпуснат по 300 млн. лв. годишно, Борисов бе категоричен, че средствата ще бъдат насочени от други министерства: „Ще вземем от учителите, от армията, от МВР, от пенсиите, от някъде трябва да ги вземем”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.