Те са заснели престъплението си с телефони

Осем българи изнасилиха 13-годишно момиче в германския град Велберт, предаде германското издание Focus. 

Изнасилиха 13-годишно дете в "Слънчев бряг"

Нападението се е случило на 21 април, но властите съобщиха за него едва сега, за да пощадят крехкото емоционално равновесие на жертвата, уточнява Spiegel. 

Младежите пресрещнали момичето, което се връщало от тренировка по плуване, и го насилили многократно. В това време снимали всичко с мобилните си телефони.

В Гърция арестуваха българин, изнасилвал дъщеря си

Случайна минувачка видяла какво се случва и се притекла на помощ. На място била повикана полицията.

Впоследствие станало ясно, че нападателите, които са на възраст между 14 и 16 години, причаквали жертвата си, а нападението било планирано по-рано. Според германски медии, всички те са от едно училище, в което учат предимно деца на мигранти.

Германското списание Spiegel не потвърждава, че нападателите са българи, но цитира говорителя на местната полиция, че извършителите са мигранти от ЕС. 

По данни на Stuttgarter Zeitung шестима от тях са заловени, а двама още са на свобода. Местната полиция смята, че те са успели да избягат в чужбина. 

Focus допълва, че е възможно психиката на младото момиче да остане увредена завинаги. Жестокото престъпление е извършено във федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.