Банкнотите били белязани и описани в полицията

Задържаният кмет на карловското село Войнягово поискал подкупа от 150 лева от крадец на инертни материали, за да не свидетелства срещу него в полицията. Това оповести Районната прокуратура в Карлово. Срещу най-младия кмет в Пловдивска област е повдигнато обвинение за лично укривателство с цел имотна облага.

Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

Кметът Тодор Танковски преди дни хванал търговец, който нелегално добивал инертни материали от река Стряма. И за да не го издаде, му предложил сделка мълчание срещу 150 лева.

„Кметът му е представил нещата така, че ако свидетелства срещу него, делото може би ще има лош изход, т.е. кметът му е предложил да осуети наказателното преследване срещу него, като не свидетелства срещу него и да не представи други свидетели. Парите, с които е хванат кметът не са били белязани. Банкнотите в копюри от 10 и 20 лева били описани в полицията часове преди срещата между търговеца и кмета”, заяви прокурор Румен Иванов от Районна прокуратура – Карлово.

Хванаха с подкуп 24-годишен кмет (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Кметът обяснява,че парите, които са били намерени в колата му са за нуждите на кметството. В селото кражбите на инертни материали от близката река Стряма са всекидневие. Пълнят се цели камиони. Незаконният бизнес с баластра процъфтява, особено ако е с протекциите на кмета, твърдят местните жители”, заяви прокурор Иванов.

„Цялото поречие на река Стряма тук е известно с това, че има доста голямо количество инертни материали и има незаконен добив на няколко места и нашият инспекторат следи за това нещо. Миналата седмица бяха хванати двама нарушители, на които бяха съставени актове. Арестът на кмета на Войнягов още затрудни административното обслужване на хората в селото”, каза секретарят в Община Карлово, Стефан Стефанов.

Оправдаха бившия кмет на Трън за катастрофата, при която блъсна дете

„Не мога да кажа какво ще стане.За издаване на актове по гражданско състояние подписът е негов”, заяви Галя Добрева от кметството във Войнягово.

За престъплението, в което е обвинен, кметът може да получи до 5-години затвор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.