Премиерът каза, че финансовата и политическата стабилност на България са безспорни

Премиерът Бойко Борисов определи като „неоснователен” внесения от БСП вот на недоверие към правителството.

В Пловдив министър-председателят коментира, че икономическата, финансовата и политическата стабилност на България са безспорни. Изтъкна и приноса на кабинета за ограничаването на мигранстката вълна и корупцията.

ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ: БСП искат оставката на правителството (ОБЗОР)

С кое сме вредни? Че сме ви докарали повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна, единствени в Европа?! Прочетете за тази стабилна перспектива, където описват цялата икономическа, политическа, финансова среда в България. И излизат вчера и казват: „Това правителство е вредно за България”. Не ви ли е странно, че дойде ли БСП на власт всички фондове спират... всеки път. Те тогава казват: „Това е заради работата на ГЕРБ, ама като дойде ГЕРБ на власт, си вървят всички фондове”, коментира Борисов.

Той не пропусна да отбележи и успеха в борбата с корупцията. Само за три месеца от контрабандата на цигари в бюджета влезли 120 млн. лева, а случаите на рушвети намалели.   

Премиерът каза още, че на предстоящата среща в неделя в Бюрксел ще предложи как другите европейски държави да се справят с проблема с мигрантите.

Франция подкрепя България за промяната в правилата за миграцията

"Тези, които бягат от войната, съхраняваме в центрове, извън територията на съответната държава, за което си плащаме. След това - по график, ако гръцкият бизнес иска работници, харесал си е, поема грижата за тях и остават. Всички останали се връщат в своите държави да възстановяват това, което се случва заради войните - по име, с пръстови отпечатъци, с медицински прегледи и толкова”, коментира Борисов. 

Премиерът съобщи, че следващата седмица ще бъде открита газовата връзка между България и Турция. Интерконекторът край село Лозенец е готов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.