Момчето от български произход стана популярен с участието си в „Гласът на Франция”

Венсан Винел, момчето от български произход, завладяло сърцата на френската публика, с първи концерт у нас. Музикантът с нарушено зрение избра нетрадиционно място - подлеза на метрото.

Венсан Винел стана популярен след участието си в „Гласът на Франция”, където завърши втори.

От дом за деца с увреждания в Свиленград до голямата сцена. Пътят на Венсан е доказателство, че за мечтите няма спирачки. 

Трескава подготовка за „Франкофоли” в Благоевград

Той се превърна в истинска сензация в социалните мрежи заради спиращите дъха изпълнения на пиано насред френската гара. На родна земя Венсан избра не гарата, а столичното метро.

„Бил съм и преди в България, но най-накрая мога да кажа, че се чувствам вкъщи, в моя дом. Тук атмосферата е прекрасна и много ми харесва”, заяви Венсан Винел.

Музикантът е у нас, за да участва на фестивала за съвременна музика „Франкофоли”, който ще се проведе на 22-ри и 23-ти юни в Благоевград. NOVA e медиен партньор на събитието.

Талантливият французин с български произход Венсан Винел на родна земя

„Мисля да импровизирам. Знам как ще започна и знам как ще приключа, но и аз не знам какво точно ще има по средата”, заявява Венсан.

Той е тук с кауза - да подкрепи борбата за равен достъп до култура и изкуство на хора в неравностойно положение.

„Това е една много много важна мисия за мен. Това е и причината да излизам на улицата и на други обществени места - като гарата и метрото, за да мога да я популяризирам сред хората”, заявява Венсан Винел.

„Франкофоли” ще осигури специални условия за хората с увреждания. Ще бъде изградена зона, подходяща за настаняване на хора с нарушена мобилност и техните придружители.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.