Вижте хората, променили начина си на живот, за да помагат на нуждаещите се

Историите на една “фантастична четворка”, разказани тази седмица в "Темата на NOVA", разкриват какво мотивира четирима души да се откажат от успешна кариера, за да помагат на другите.

Ултрамаратонецът Краси Георгиев, двукратният световен шампион по паркур Делян “Дидо“ Димитров и маратонецът и кросфит атлет Иван Димов се събират преди няколко месеца заради мечтата си да подкрепят тези, които имат нужда. Така се появява “Отборът с мечта”, имащ за цел чрез спортни предизвикателства да събира средства за каузи, спасяващи и даващи смисъл на живота на много непознати.

Разследване в Темата на NOVA: Къде потъват парите за здравеопазване?

Иван Димов е работил дълги години като инвестиционен банкер на Уолстрийт, но  след това се завръща в България и основава фондация “Сингъл степ“ – финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА.

Краси Георгиев също се завръща от чужбина, където е работил дълго време като готвач, включително и в кухнята на Гордън Рамзи.

Освен двукратен шампион по паркур, Делян “Дидо“ Димитров е и детски треньор по спортна гимнастика.

Николай Герев е кинезетерапевт, който се е посветил да помага на другите и дава всичко за каузите си, дори когато няма за себе си.

Спасените от тях ги наричат "герои". Кои са те? Свръхчовеци със суперсили, криещи се от света? Отговорите - във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.