Световният шампион беше победен от Южна Корея в решаващия последен мач от група F

За първи път във футболната история световният шампион Германия отпадна след груповата фаза на Мондиала в Русия. Това стана факт, след като Бундестимът изгуби последния си мач от група F с 0:2 от Южна Корея. 

Селекционерът на Германия Йоахим Льов бе изключително разочарован. Веднага след двубоя той пое отговорност за случилото се и дори намекна, че е възможно да напусне като заяви, че не иска да коментира темата. "Аз съм първият, който се пита какво се случи? Отпадането е моя отговорност. Трябва да преспя една нощ, много съм разочарован, ядосан", заяви специалистът.

СНИМКИ НА ЕМОЦИИТЕ СЛЕД КРАЯ НА МАЧА, КАКТО И ОТ ДВУБОЯ ГЕРМАНИЯ-ЮЖНА КОРЕЯ ВИЖТЕ ТУК

На въпрос, дали ще остане на поста си, Льов отговори: "Твърде рано е да отговоря на този въпрос. Разочарованието в мен е огромно. Не си представях нещата така. Бях оптимист, нуждая се от няколко часа".

И добави: "Тежко е да говори какво се случи. Много съм разочарован и мога да кажа, че не заслужавахме да отпаднем в групите. Загубихме не защото не желаехме да победим, а защото съперникът игра по-добре. Бяхме добре подготвени и мотивирани, но не съумяхме да играем така, както умеем. Бяхме един от най-добрите отбори в света, но днес нищо не ни се получи".

Наставникът обаче не смята, че провалът ознаменува началото на "черни времена" в немския футбол. 

Германската преса е в шок от загубата от корейците и последвалата елиминация, наричат я "исторически провал".

"АУТ! Кошмар на световното!" написа с големи букви на страницата си в интернет най-четеният вестник "Билд". Но след това призна: "Не заслужавахме повече".

За жълтите вестници драматичният тон е нещо обичайно, но този път дори сериозните издания не пожалиха отбора. Под заглавие "Германия е вън", Шпигел пише, че това е най-големият позор във футболната история на страната. "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" им приглася съз заглавието: "Германско падение". 

СЛЕД ПОБЕДАТА НА АРЖЕНТИНА: Марадона на преглед, прекалил с виното (ВИДЕО)

И, ако в пресата са изненадани, в социалните мрежи новината предизвика милиони коментари, закачки и подигравки.

"Ким? Аз съм, Ангела. Да започваме войната с Южна Корея", казва канцлерът Меркел по телефона в колаж, като уж се обажда на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Друг фен напомня, че в четири от последните пет световни първенства, шампионът се е изложил и е отпаднал в груповата фаза при опит да защити титлата си. 

В друг колаж по темата са представени основните герои на световното - Кутиньо носи Бразилия на гърба си, Хари Кейн носи Англия, а Германия се носи от... самолета, с който си отива у дома.

В другия двубой от групата, изигран по същото време, Швеция победи Мексико с 3:0 и си осигури място на осминафиналите. Въпреки загубата, мексиканците също продължават напред във фазата на директните елиминации.

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.