Тя се намира в двора на Онкохематологията на „Царица Йоанна – ИСУЛ“

С помощта на дарители и по инициатива на поета Мартин Стратиев в двора на онкохематологичното отделение на болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вече има детска площадка.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО 

Преди 1 година авторът на „Престъпна лирика” и „Тероар” се запознава с работата на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания” и започва да им помага с различни каузи. Преди 5 месеца заедно с негова приятелка – актрисата от „Откраднат живот” Елена Карабойчева – решават да зарадват децата като построят площадка за игра на територията на болница „ИСУЛ”.

NOVA дари апаратура на болницата в Гоце Делчев

Благодарение на техни приятели, познати и дарители, те събират около 17 000 лева, с които започват изграждане на детската площадка. Около 2 месеца отнема изграждането на съоръженията, като Мартин и жените от сдружението активно се включват в работата. Резултатът е на лице – най-голямата площадка за игри в болница в България.

Църквата дари животоспасяваща апаратура на "Пирогов"

„Площадката се намира точно до лабораторията за изследвания на децата с онкохематологични заболявания и е много важна за тях, защото малките пациенти прекарват дълги години именно там - в лечение и борба с болестта. Играта им помага да се разсейват от болезнените процедури”, коментира поетът Мартин Стратиев.

Майки носят на ръце децата си, за да ги заведат на рехабилитация

Във своя Фейсбук профил той написа:

„Мечтите се сбъдват! Нужни са много усилия, работа, вяра и търпение. Иска ми се да ви напиша колко трудно се случи всичко това, но нямам право да се оплаквам, защото не съм чул нито едно дете с онкохематологични заболявания да го прави. Благодаря на всички дарители, които решиха да подкрепят нашата кауза. Искам да благодаря и на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Това, което правят тези невероятни жени не може да се опише с думи. Те са спасителките в ръжта!

Тази детска площадка не е моя, не е на държавата, не е и на болницата. Тази детска площадка е на децата с онкохематологични заболявания и техните родители, които прекарват там години в борба. Надявам се да сме помогнали поне малко за повече усмивки на вашите деца. Най-сетне те имат своята бленувана с години детска площадка!”

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.