Еколозите, които се канят да посрещнат Джулай морнинг на плажа, са пред сблъсък с хората, притежаващи земя край брега

Напрежение край плажа "Корал". Природозащитници са на път към нов сблъсък със собствениците на земи край брега.

Фотокапани дебнат за нарушители на плаж „Корал”

Тази вечер те организират концерт край морето, а целта е да посрещнат юлската утрин на „Корал”. Десетки от цялата страна са вече на плажа. Джулай морнинг тук ще бъде посрещнат с концерт-протест за спасяването на „последния несъсипан плаж на юг от Бургас” от беззаконие и разруха.От години тлее напрежение между любителите на свободното плажуване  от една страна и собственика на терена около плажа, община и институции.

Протест срещу строителството по Черноморието и в Пирин

„Това ограждане на дюните с колове и огради,тази репресия от страна на униформени полицаи и охранители частни върху плажуващи граждани включително от чужбина, което е недопустимо и немислимо  и ние правим връзка с тая изложба Джулай морнинг преди 30 години нали беше пълно с полицаи и с тайна полиция и е немислимо 30 години по-късно да имаме такива обстоятелства”, каза Мирослава Петрова.

„Разбира се, че има символика,както символно поставихме и тази врата в полето-зелената, която ще видите тук на плажа, защото българските институции си използват законите си в собствената си държава като врата в полето. Корал ще отстоява правото си на законност в тази държава”, добави тя.

86 плажни ивици по Черноморието ни са неохраняеми

Преди ден стопанинът на плажа излезе с изявление на медиите, с което изразява съмнения, че хората тук имат намерение да посегнат на оградата, която обгражда имота им от началото на лятото.В същото време в социалните мрежи от сдружението да запазим корал отговориха, че „са израснали на това място. Обичат го, както обичат малката си родина и не биха безчинствали на него. То е свято за нас”. Обещаха и до общината да изчистят отпадъците които  ще оставят след пребиваването си тук, така както са го правили през годините и няма да отговарят на провокации, защото са дошли тук да се веселят.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.