От общината предупреждават за задръствания и призовават за търпение

Започва обновяванетo на така наречения "идеален център" на столицата - в пространствата около храм-паметника "Александър Невски", улица "Московска" и градинката "Кристал". Става въпрос за проект на стойност повече от 20 милиона лева.

Ремонтът ще се проведе на няколко етапа, за да няма затруднения с трафика. Въпреки това, от Столична община предупреждават, че най-вероятно задръствания ще има, заради което призовават за търпение.

Ремонтите в София вървят с пълна сила (ВИДЕО+СНИМКИ)

На столичния булевард „Васил Левски” ремонтът ще се извършва на няколко етапа. В отсечката от Попа до Ректората първо ще се ремонтира дясното платно в посока към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

В градинката „Кристал” ще бъдат подновявани осветлението, пейките, настилките и тротоарите.

„По последни данни от 1985 г. не е правен цялостен ремонт на бул. „Васил Левски”. Около месец ще продължи цялостната работа като поетапно се работи в двете платна. Около две седмици ще бъде затворено платното в посока Софийския университет, като движението ще се осъществява в другото платно. За цялостното преасфалтиране ще са необходими два дни, като най-вероятно това ще стане през някои от почивните дни”, обясни за „Здравей, България” Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столична община и призова гражданите да използват алтернативни маршрути.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РЕМОНТИТЕ НА УЛИЦИТЕ В СОФИЯ

До края на месеца е затворено за движение и кръстовището на улиците „6-ти септември“ и „Граф Игнатиев“. Променена е посоката на движение на превозни средства по ул. „6-ти септември”, където движението става двупосочно в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев”.

Закрити са местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” по ул. „6-ти септември” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”.

От днес започва ремонтът и на градинката на „Кристал“ и площада около храм-паметника „Свети Александър Невски“. Ще бъдат ремонтирани и тротоарите по ул. „Московска“.

Продължава ремонтът на кръстовището на бул. „България“ и „Ив. Евстатиев Гешов“, където се подменят релсите на трамвай №7. За времето на ремонта той е заместен от автобус. Маршрутът на линията е от Националния исторически музей през квартал „Борово“, по бул. „България“ до Петте кьошета.

Тече и изпълнението на първия етап от преасфалтирането на бул. „Васил Левски“ от бул. „Патриарх Евтимий“ до Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.