Играчите на Роберто Мартинес демонстрираха характер и успяха да обърнат развоя в своя полза

Отборът на Белгия се класира по изключителен начин за четвъртфиналите на Световното първенство в Русия. В драматичен сблъсък, игран на „Ростов Арена“, „червените дяволи“ надделяха с 3:2 след обрат над Япония.

Въпреки че изоставаха с 0:2 в началото на второто полувреме, играчите на Роберто Мартинес демонстрираха характер и успяха да обърнат развоя в своя полза, пише БГНЕС.

Така те увеличиха невероятната си серия без загуба в официален мач на 23. Това бе и първият двубой от 1970 година насам, в който един отбор успява да осъществи пълен обрат, след като губи с 0:2 в мач от елиминационната фаза на Мондиала.

До края на редовното време и двата тима имаха шансове да стигнат до крайния успех, но късметът бе на страната на Белгия. Тимът на Роберто Мартинес нанесе решаващия си удар в добавеното време на мача, след като резервата Насер Шадли се разписа за крайното 3:2 в полза на „червените дяволи“.

За място на полуфиналите те ще се изправят срещу големия фаворит на Мондиала – Бразилия, който по-рано днес се справи с Мексико след успех с 2:0.

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.