Равносметката от европредседателството е положителна за властта, коментира социолог от агенцията

"Равносметката от европредседателството на България е положителна за управляващите, за ГЕРБ в частност и за отделни представители". Това посочи социологът Гевновева Петрова от "Алфа Рисърч".

Агенцията публикува регулярния си тримесечен мониторинг на обществените нагласи, според който ГЕРБ запазва лидерската си позиция, ако изборите бяха днес. Партията събира 24,5 на сто от доверието на избирателите, което е с около процент и половина повече в сравнение с март. Втора е БСП с 20,1 % от потенциалните гласове. Следват Патриотите и Движението за права и свободи. Данните показват още, че ВОЛЯ нямаше да влезе в парламента, ако изборите бяха днес.

"Алфа Рисърч”: При избори сега – ГЕРБ-24.5%, БСП-20.1%

Според данните на "Алфа Рисърч" 20% от българите имат доверие на правителството, а при  депутатите доверието е 14%.

Изследването е част от регулярния тримесечен мониторинг на обществените нагласи, провеждан от агенция "Алфа Рисърч". Проучването е национално представително и е реализирано в периода 17 – 25 юни 2018г., чрез пряко стандартизирано интервю лице-в-лице, сред извадка от 1017 души, формирана по метода на стратифицираната двустепенна извадка по тип населено място с квота въз основа на признаците възраст, пол и образование. 

Вижте коментара на социолога във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.