Те гостуват в "Часът на Милен Цветков"

Микаела е дете със Синдром на Даун и само 4 години след раждането си тя и нейното семейство вдъхновяват други родители на деца със същия синдром. Силвена и Красимир Христови отдават цялата си енергия в грижата за малкото момиченце. 

Започват да създават видеоклипове и да демонстрират как изглежда животът на едно семейство с дете със Синдром на Даун и по този начин показват на останалите родители, че трябва да бъдат щастливи и горди с техните деца, независимо от трудностите. 

"С нашите видеоклипове искаме да покажем, че животът със Синдром на Даун не е невъзможен, искаме да покажем, че въпреки съдбата ни, дъщеря ни заслужава качествен живот в България. Факт е, че има много трудности и предизвикателства, но намираме начин и да се забавляваме" - разказаха Силвена и Красимир.

"Когато научих, че Микаела има Синрома изпитах шок и невероятен стрес, защото не знаех какво ще правя и не знаех какво означава това за живота на детето ми. Но това, което мога да кажа на родителите, които си задават същите въпроси е, че детето им има шанс да се развива. Да, никой не знае какво го очаква в бъдеще, но има хора, които помагат и животът е такъв, какъвто го приемем" - споделя още Силвена. 

" Живот със Синдром на Даун" са финалисти в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change за 2016/2017 г. През 2017 г. учредяват фондацията "Живот със Синдром на Даун", чрез която организират редица инициативи в помощ на семейства с техния проблем. 

Какво още разказаха Силвена и Красимир може да видите във видеото от "Часът на Милен Цветков".