Според лидера на ВОЛЯ Законът за горивата е лобистки

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки заяви в предаването "Здравей, България", че Законът за горивата е „лобистки”.

Как ВОЛЯ бойкотира дебатите по вота на недоверие в парламента?

„Смятам, че с този и поредните няколко гафа, които направиха от ВМРО и лично г-н Каракачанов, покориха нови върхове и направиха голям шлем от гафове. Като се започне от този тежък лобистки закон, за който в самата коалиция си го наричат така. Казват, че е написан в някоя от големите централи на големите компании и е насочен срещу събарянето на малкия и средния бизнес”, коментира той.

„Той 100% ще повлияе на цените. Да не мислите, че някой се е сетил случайно да прави такъв лобистки закон. Най-вероятно, който е трябвало, е платил на когото е трябвало за този закон”, каза Марешки.

Марешки: Няма да подкрепим вота на недоверие към днешна дата

Той изрази мнение, че не е трудно да се хванат хората зад това при желание от страна на службите.

„Това показва една безпомощност на малкия коалиционен партньор. Всъщност крайно време е, днес и на Борисов ще му кажем, да ги разграничи. Няма един коалиционен партньор, а трима”, заяви Марешки.

„Подкрепихме проектозакона за горивата, защото малките фирми всеки ден ни пишат. Сега бизнесмените усетиха, че аз съм правилният човек и искат заедно да се борим със системата. Сега трябва на хората да им се качат цените на горивата, за да видят, че когато някой прави някаква саможертва и се бори за техния интерес, трябва да се обединяват около него, а не подкрепят партии, които постоянно ги ограбват и вкарват лобистки закони”, каза още лидерът на ВОЛЯ.

МИНУТА МЪЛЧАНИЕ И СКАНДАЛ В НС: Марешки поиска оставката на Каракачанов

„От една страна, като голям в бранша, имам интерес малките да бъдат смазани. От друга - като гражданин, който иска държавата да се развива, искам малките да ги има, за да има конкуренция. За да не ме обвинят в конфликт на интереси, ние подкрепихме този закон, защото не искаме да има сив сектор”, каза още Марешки.

„Ние им казваме, че на следващите избори, ако ги спечелим и участваме в управлението, ще отменим този закон, ще махнем парите, които се дават за армията, ще махнем фирмата на Султанка Петрова”, заяви той.

Марешки подава сигнал в прокуратурата срещу Каракачанов

„Султанка Петрова е една пионка в системата Каракачанов и ВМРО. В момента във ВМРО се вкарват всички най-тежки и лобистки закони в държавата. ВМРО е троянският кон на ДПС в т.нар. патриотична коалиция. ВОЛЯ е много по-голяма от ВМРО. На всички избори, на които сме се явявали, сме ги побеждавали”, каза Веселин Марешки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.